IMISCOE

IMISCOE is een Europees netwerk van onderzoeksinstellingen op het gebied van migratie en integratie.

In 2014 is het voorzitterschap verhuisd van Amsterdam naar Rotterdam. De site moest op de schop en met ons voorstel om de werkzaamheden rond de jaarlijkse conferenties verregaand te automatiseren met behulp van CiviCRM wonnen we de pitch.

Het ontwerp van de site is grondig aangepast en na een half jaar proefdraaien met de techniek van CiviCRM en DOCman is de nieuwe vormgeving door ons geïmplementeerd. De vernieuwde site is op 23 augustus online gegaan en dezelfde week nog tijdens de 11e IMISCOE Conference te Madrid gepresenteerd.

Update: In 2020 maakten we een geheel nieuwe versie met een ontwerp van Studio Parkers.

Update: De jaarlijkse conferentie in 2021 wordt digitaal gehouden (corona!). Speciaal voor deze editie en de komende hybride conferenties hebben we een interactief conferentieportaal gerealiseerd. Zowel de registratie als de online conference zelf zullen via via de IMISCOE website lopen - daarvoor maken we gebruik van Joomla, CiviCRM en DOCman enerzijds en een zelfgebouwd Schedule tool in Laraval voor het plannen van de sessies en het ontsluiten van de deelnemerslijst. Net als de IMISCOE website hebben we nauw samengewerkt met YoungMinds uit Roemenië in verband met de koppeling met de Migration Research Hub.

Beeld uit andere tijden;

opdrachtgever: IMISCOE

jaar: 2014, 2020, 2021

url: www.imiscoe.org - www.imiscoe.org/conference

vormgeving: Studio Annelies Vlasblom, Ines Gall - Studio Parkers

jaar: 2014