Eigen projecten

Trophy Collector - Milan KuncDoor de jaren heen hebben we veel eigen projecten opgezet en uitgewerkt. Soms om de techniek beter in de vingers te krijgen, vaak ook omdat we (bijvoorbeeld met onze Stichting Africaserver) thema's zoals slavernij, beeldvorming over zwart en wit in Nederland of globalisering onder de aandacht willen brengen.

Museumserver en Africaserver

Met de Museumserver hebben we de eerste virtuele tentoonstellingen in Nederland gebouwd en voor de komst van het World Wide Web maakten we samen met de Tsjechische pop-art kunstenaar Milan Kunc twee interactieve schilderijen.

De virtuele tentoonstellingen die we bouwden voor Afrikaanse kunstenaars in Nederland zijn later gebundeld in het Virtueel Museum voor Hedendaagse Afrikaanse Kunst (VMCAA).

Ook op de Africaserver veel aandacht voor kunst en cultuur uit en over Afrika, in de vorm van een magazine, een 'gele gids' voor Afrikaanse professionals in Nederland, een uitgebreide lijst met (Internet)bronnen en veel lesmateriaal. Uniek in Nederland is de zeer complete agenda waar activiteiten in/over/uit Afrika in Nederland worden verzameld en ontsloten.

Samen met ZAM Magazine heeft de Africaserver onlangs d'afrique gelanceerd, een journalistiek platform voor kunst, cultuur, opinies en provocaties.

Digitaal lesmateriaal

Met het lesgeven aan het Grafisch Lyceum Amsterdam en het Contractonderwijs ontstond ook lesmateriaal zoals de HTML-cursus, een workshop Webdesign en later de ELMO. De ELMO is een electronische leeromgeving voor het multimedia onderwijs, met aandacht voor vormgeving, authoring, audio & video en Internet. De cursussen in de ELMO zijn gratis te gebruiken.

Additional information