DoReMixMax

DoReMixMax is een compleet lespakket voor de bovenbouw van het basisonderwijs en het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs. Leerlingen ontdekken de geschiedenis van de slavernij en wat carnavalsmuziek en -dans daarmee te maken heeft. Zij volgen het filmspoor op deze website. Een spoor dat loopt van Nederland via Angola en Brazilië weer terug.

We bouwen een site voor Miranda van der Spek over muziek en dans uit Angola, Brazilië en Nederland. Uitgangspunt in de Braziliaanse Frevo. Het project is bedoeld voor leerlingen van de basisschool die met behulp van zelfgemaakte filmpjes de overeenkomsten tussen de muziek en dans uit de verschillende landen onderzoeken.

We maakten voor op de site een 'Mixtool'. Dat was een Flash applicatie. Leerlingen konden kiezen uit Braziliaanse, Angolese en Nederlandse muzikanten en instrumenten en zelf hun mixmuziek samenstellen. Na afloop kon de mix bewaard worden en met een persoonlijke code opgevraagd. Omdast Flash niet meer ondersteund wordt door tegenwoordige browsers is de Mixtool niet meer te zien.

In 2014 produceerden we ook een Portugese versie.

url: www.doremixmax.org

opdrachtgever: Stichting CineMusica, Miranda van der Spek

jaar: 2013/2014

vormgeving: Studio Annelies Vlasblom