africaserver

De Africaserver, met als ondertitel 'Het leuke van Afrika', is een portal waarin de beeldvorming over Afrika recht gedaan wordt.

Anders dan in de gevestigde media krijgen we een beeld van de kracht en spirit van dit prachtige continent. Met de opkomst van het World Wide Web hebben de oprichters van Stichting Africaserver voor dit nieuwe medium gekozen om een ander beeld van Afrika naar voren te brengen. Met veel ruimte voor kunst en cultuur - bijvoorbeeld met het bouwen van virtuele tentoonstellingen van Afrikaanse kunstenaars in Nederland - en een uitgebreide index van bronnen uit en over Afrika op het Internet. Met het Afrika Studie Centrum is eind jaren negentig de eerste 'gouden gids' met Afrikaanse professionals in Nederland online gezet.

De Africaserver heeft diverse lespakketten ontwikkeld, onder andere over slavernij, rapmuziek, cartoons etc.

Update: Eind 2006 is de Africaserver in zijn geheel vernieuwd. Behalve dat veel 'oude' onderdelen een nieuw uiterlijk kregen is de voorkant omgevormd tot een online magazine.

Update: Ondertussen zijn er veel onderdelen verwijderd die verouderd waren en niet meer goed uit de verf kwamen in een moderne browser. Maar de agenda is nog steeds het meest complete overzicht van Afrika-gerelateerde activiteiten in Nederland.

Beeld uit andere tijden:

url: africaserver.nl

jaar: 1997 - nu

vormgeving: Ines Gall en Marjon van Es