Catalogus
De nieuwste werken van Gonçalo Mabunda zetten de traditie uit de tweede helft van de jaren negentig voort. Was het aanvankelijk een groepsactiviteit in de vorm van enkele workshops nu heeft Mabunda zich in de metalen sculpturen gespecialiseerd. Het gebruik van wapens als landmijnen, Kalashnikov machinegeweren en handwapens als de Makarov is onveranderd gebleven. Wel zijn de nieuwe sculpturen met olie bewerkt om roestvorming tegen te gaan. De werken krijgen daarmee een prachtige zwarte en licht glanzende tint. De nieuwe beelden ogen beweeglijker en plastischer dan de beginserie.

Voor het eerst heeft Gonçalo sculpturen gemaakt die ook opgehangen kunnen worden: Please without, Safe sex, Moçambican man en Moçambican woman. In het figuratieve werk is de verwijzing naar de tragedie van het verleden altijd nabij maar het roept vooral een sfeer van optimisme op.

De Africaserver is buitengewoon verheugd dat het werk van Gonçalo die onze studio in Amsterdam diverse malen heeft bezocht, eindelijk in Nederland voor een buitengewoon redelijke prijs aangekocht kan worden.

Indien U belangstelling heeft neemt U contact op met Fons Geerlings van de Galerie 23 in Amsterdam.

Klik op een kleine afbeelding voor meer informatie

peace bird tired of war the poet the artist
the_rescue_helicopter innocent_traveler jesuschrist_riddled elegance
after_hiroshima the_beggar peace 6th_august
the_photographer mocambican_woman mocambican_man picking_landmines
old_saxophone please_without trumpet_player safe_sex

woensdag, 18 februari 2004 | 16:37